Skotertur med H, M och Nathalié

Våran skotertur började med att jag och Nathalié fick sitta i kälke och H körde med M bakom sig. Men det tog inte lång tid innan jag och M bytte plats så fick jag köra... Men tyvärr kan man inte gasa för mycket när man har en kälke bakpå och skoterleden var inte den bästa, väldigt guppig.





Nathalié i skoterkälken.


Jag och H



Nathalié, H och M nere vid Ica. Vart in och handlat till taccos.


Planer för dagen....

Vart väckt klockan 06.08 utav Nathalié så var det med den sovmorgonen som jag hade idag.

Idag ska jag, M, H & Nathalié ut och åka skoter och tänkte även passa på då att handla nere på Ica. Taccos till middag idag. De andra är på väg upp till slalombacken men först ska de ta en sväng förbi miniskoter uthyrningen där pojkarna ska få köra av sig lite. (100 kr för 15 minuter).

Lofsdalen

Sitter uppe i Lofsdalen och har precis avnjutit en god efterrätt, blåbärspaj. MUMMA!
Resan hit gick bra tog ganska precis 2 ½ timme. Väl uppe fick vi en god middag bestående av kälknöl, potatisgratäng med kantarellsås.

Sedan var det bad för hela slanten :)
Så himla SKÖNT



Ännu en dag

Klockan ringde som vanligt idag kl 05.50 men kom jag upp, Nej det var nån som ville att jag skulle ligga kvar i sängen och mysa.... Låg kvar ett litet tag och Nathalié vaknade precis när jag kom upp. Kom ialla fall iväg i tid till dagis och sen ner till jobbet. Och där har det gått i ett kör idag, ingen rast ingen ro.... Jo då fick ta min lunch som jag skulle men sen har det varit fullt upp hela dan. Turister, ortsfolk ja alla har handlat. Sen hade man ett antal beställningar att göra, han klart allt till fem i fyra, (slutar klockan fyra).

Hämtade Nathalié på dagis och hon hade precis gått ner till hockeyrinken så hon fick åka en liten sväng. Spelade in henne i mobilen och tänkte lägga in här men datorn ville inte vara med på det. (Få se om jag kan få ordning på det sen, ska ni se en som kan åka skriskor).
Sen ner och storhandla (lön idag), och OJ sa jag när jag såg parkeringen på Ica, såg ut som en fredageftermiddag. Hur ska det inte bli resten av veckan....

Nu är det matlagning och tvättning kvar. Måste tvätta innan min tripp till Lofsdalen i helgen.

Hade hoppats på svar idag om mina prover, men icke sa nicke inget svar i brevlådan och ingen som har ringt. M håller på att tjatar om att jag ska ringa om det, få se om jag tar mig i kragen och gör det imorgon.

Nu snart ska vi äta den goda fyllda kycklingen jag gjort, så måste kolla till läget i ugnen.

Hej då för denna gång!

Ny vecka nya tag

Ny vecka nya tag...

Har jobbat idag som vanligt då, känns som man inte gör nå annat än äter, jobbar o sover. På jobbet har det varit en stressig dag, personal borta o ingen insatt helt för dem så jag har haft lite svårt att hinna med det jag skulle men jag lyckades till slut.

Känns att det är turister i byn, mycket kunder men det är sååå roligt det händer nåt. Känns som tiden står still annars.

Var nyss ner på bowling för att lyssna på dragning inför kvalmatcherna som startar nästa tisdag. Kom i samma grupp som L. Två lag som går vidare i alla fall så en liten chans har man att komma vidare o vi är ju bara fyra i gruppen.

Har planerat att komma iväg till Lofsdalen till helgen, det ska bli både kul o skönt att komma ifrån denna håla ett tag. Kanske man äntligen får åka lite skoter o fiska :)


Melodifestivalen

Åkte till Leksand igår med B, A och F för att kolla på melodifestivalen live. Var planerat att vi först skulle åka på donken o äta innan. Men på vägen kom vi på att det är nog ganska svårt att ta sig igenom den vägen nu under vasalopps veckan, det är ju trafikstockning. Så vi fick klara oss utan donk. Vi stannar på statoil istället men det vart ganska kört det med, det gick i 70-80 hela vägen, folk kan inte gasa. O en tid hade vi att passa, det började ju kl 19.00.

Väl framme så upptäckte vi att vi hade nog inte så brottom, vi hade hunnit stanna men som tur var så fanns det mackor o korv att köpa på plats för dom som inte klarade sig. Inte förrän efter halv åtta började det bli fullt inne i arenan.

Melodifestivalen då, hur var den?
Jo då helt OK, men träsmak i röven. Satt på parkettt på rad 36 o därifrån såg man väl inte scen så bra, fick titta mest på storbildstv. Så nästa gång ska man nog sitta högre upp eller långt fram. Hade nog sett bättre och suttit skönare i soffan framför tv:n. O vem var bäst igår, helt klart  Molly o BWO, men tyvärr gich bara Molly direkt vidare. Det populära pojkbandet E.M.D tog sista raka platsen, inte var den låten så himla bra men de går ju hem hos småtjejerna.

På väg hem tog vi istället svängen förbi donken, en välbehövd natt middag :)


Looser

Förlorade båda matcherna igår i bowling, uruselt spel utav mig. Men ibland har man sina nedgångar. Men vi är det sista laget i alla fall som får vara med och kvala om finalspel med chans till 10 000:- så det är ju kul :)

Har varit hem till svärmor och hämtat Nathalié, hon hade sovit bredvid farfar inatt och han steg upp fyra i morse och då gick Nattis upp med och gick in till farmor hon ville inte sova själv. Sen kunde inte farmor sova nå mer, ja så är det med små barn, håller en vaken.

Ikväll ska jag prova på en ny maträtt jag aldrig gjort, J som hittat nåt i kokboken få se om det blir en favorit. Men det är massa lök i såsen, hur ska det gå för J han som avskyr det....


Glasögon?

Då har jag gjort en synkoll. Var lite lite sämre men inget jag behövde byta glasögon för. Men hon sa till mig att använda de jag har speciellt när jag läser, tittar på tv och absolut sitter vid datorn. Så nu fick hon rätta till dem eftersom de skavde när jag använde dem och kunde bara ha dem en kortare tid.

J gjorde också koll, han vart helt chockad när han fick prova den styrkan han skulle ha, han såg det som var långt bort på ett helt annat sätt, men tror du han köpte några nu, NEJ.... Men han skulle verkligen behöva till älgjakten, kanske har ser lite älgar, HA HA.

Nu ska jag göra mig färdig för att åka ner på bowling och spela 2 matcher, de sista innan finalen. Få se om man får vara med och kvala....
Nathalié ska få vara med farmor och förhoppnings vis får jag sova själv en natt, inget barn som väcker en 7 på morgonen.

Prov hit o prov dit...

Var o tog blodprov igår, lite blå o öm idag. Behövde inte betala nåt för det, hon i luckan tyckte inte heller jag skulle behöva betala för nåt som blivit bortslarvat.

Idag ska jag ta nästa prov. Prov eller prov jag ska ner o kolla synen, dax för det igen. Har även fått med mig J till att göra det o det är verkligen på tiden, han har nog dålig syn han....

???


Appropå i morgon, detta brev fick jag i brevlådan.
Det är i kryssat att jag ska betala för provtagning, låter helt sjukt jag ska behöva betala igen när det är dom som slarvat bort mina prover.
Ska det vara så?

><><><><

Hänt idag då!!! Inte mycket, jobbat hela dagen men nu är jag hemma och tar igen mig. Ganska trött, har haft mitt långpass idag som jag inte tycker om att jobba...

I morgon ska jag till läkaren och ta nya prover på köldskörteln bara hoppas proverna inte försvinner denna gång, jag vill ha ett svar NU!


Mm

Idag har jag sovit länge, kom upp till slut strax efter 10.
Mitt tålamod idag är inte så bra och jag blir arg för småsaker, inte bra. Hoppas det blir bättre under dagen.

Ska snart åka iväg och jobba bara hoppas ingen retar upp mig där då kan det bli jobbigt.

Grubbel

Det är så erbarmligt lite
en människa kan förstå.
Man skulle ej grubbla och tänka
men tänker och grubblar ändå.
Och dagarna fogas till veckor,
veckorna fogas till år.
Man skulle ej snärjas av grubbel
så hastigt som livet går.


Men vissa saker måste man få grubbla över och behöver grubbla över:

Jag grubblar mycket just nu, är jag sjuk är det nåt fel på mig?!
Hur är det med mormor egentligen?
Kommer hon försvinna från mig snart eller får jag ha kvar henne längre i mitt liv?

Söndag

Slöa

Överfull
tvättkorg

Nathalié kalas

Dammsuga?

Arbetsam
dag i hemmet!

Going to bowling


Teater

Idag har jag, mamma, H och L varit och tittat på en pjäs bestående av två personer, min syster E och hennes kompis A.
Jäsikens vad den var bra och vilken inlevelse de hade. Alla i publiken fick tårar i ögonen,en mycket gripande historia om två tjejer i 15 års åldern, helt olika individer. Vilken syster jag har alltså hon kan inte bara sjunga som jag trodde.... Hon kan dramatisera med...


Första hälsning

Puh! Jag överlevde fredag den 13:e...

Idag är det lördag och alla hjärtans dag.
Fick precis min första alla hjärtans dag hälsning, inte från pojkvän utan från en underbar kompis.

Alla hjärtans dag är här.
Här får du ett hjärta av just mig (ett hjärta)
Älskar dig för den du är.
Ha en bra dag.
Stor kram.

Tack L


Trött


Nathalié hade en kompis hemma igår och de satt uppe i min säng och tittade på bolibompa. Ropade på kompis att det var dax att gå hem. Hon kom ner och Nathalié låg uppe och hade somnat. Då är man trött om man somnat ifrån kompis.

Undran...

Idag har det gått två veckor sedan jag tog ett prov för min köldkörtel som jag tror det är något fel på. Hade inte fått något svar idag heller  (skulle ta 1-2 veckor) ringde ner till läkarstationen och fick då veta att jag var uppsatt på en ny tid för provtagning.
Mina prov jag gjort har försvunnit efter de blivit skickade... Vart har de tagit vägen? Denna sjukvård är inte sann...
Bara hoppas på att det sköts denna gång, jag vill inte gå och vara så här trött och irriterad som jag blir så lätt. Sen vore det ju bra ovh veta varför jag gått ner i vikt så fruktansvärt den senaste tiden, är det nåt med körteln eller är jag bara lycklig och kär? :-)

Fredag den 13:e???

Min dag började inte så bra.... Innan jag och dotter skulle åka till dagis i morse så var hon helt på tvären och jag har inget tålamod alls.
Tog min matlåda som jag hade gjort igår men ej smakat på och började gå till bilen. Bara tre meter kvar och SPLASH! så låg min låda upp och ner på marken, tog upp den och locket hade lossnat, ja det var den maten det. Fick äta en miccro pizza till lunch i stället för den goda korven.

Senare under dagen satt jag i kassan och där välte jag hela papperskorg med gamla kvitton så allt rasa ur....
Man kan nästan tro det är fredag den 13:e idag... Hur ska dagen bli i morgon? Och till råga på allt nästa månad? Då är det ännu en dag som är fredag den 13:e... Tycker inte om detta... Jag har fobi för fredag den 13:e, har råkat ut för en olycka fredag den 13:e men det var i augusti för många år sedan.


Längtar...

Kväll.... Väntar och längtar efter att älskling ska komma....

Nathalié har äntligen somnat i SIN säng, 
där är jag ett hopplöst fall som inte har tålamod nog att bråka om vart hon ska sova.
Men det blir så trångt i sängen när man är tre....
Måste förbättra mig, det säger jag varje gång ...

Har gjort korvstroganoff idag till middag men åt inget utav det,
åt rester från igår istället..
Men har mat till jobbet i alla fall slipper ja köpa en torr paj som det oftast brukar bli när jag
inte har någon låda med mig.

Nathalié har lekt med bästisen och "degat" som hon säger...
På söndag ska hon på 6 års kalas, MÅSTE komma ihåg att åka iväg med henne
och köpa present. Vad köper man till en 6 åring som inte är allt för dyrt?
Nathalié hon vill ha prinsess saker, kanske skulle vara nå!? Brukar inte kosta så mycket.



Oops!!!

Drog in varorna som vanligt på onsdagarna på jobbet,
helt plötsligt vart ja stående & stirrande på en bur full med bacon....
Oj då!
Jag hade slunkit på knappen när jag gjorde order i måndags.
Var meningen det skule beställas två men i stället vart det 21.

Så kan det gå ibland, men skönt att veta att jag är inte ensam om att
beställa lite för mycket & tur var det väl att det var bacon & inte nån vara som säljs lite.

Gjort en beställning till fredag idag & bara hoppas ja inte slank med fingret...


Min dotter Nathalié & jag på restaurang i Tallin


Tisdag kväll...

Det är tisdag och har 3 arbetsdagar till framför mig, jobbat min fjärde dag idag...
Många och långa dagar blir det men snart är det helg, gud vad skönt (nästan).

Ska stå i garderoben nere på bowlingen fredag kväll så inte riktigt ledig förrän lördag.
Men men sånt är livet när man ska vara med i klubb.... O ställa upp måste mán ju göra om man ska få in nå pengar.
 
Vad gör man en tisdagkväll då?
-Jo ingenting, sitter framför tv och där är det inte mycket som lockar, bättre blir det på torsdag då mitt favvo program är, Criminal MInds...

Välkommen till min nya blogg!

Tänkte jag skull göra som många andra,
skriva av mig och dela med mig av min vardag
till er som är intresserade.

Få se hur detta kommer att fungera...

Välkommen!


RSS 2.0