Duktiga jag

Då har man gjort dagens goda gärning.
Putsat fönster i kök och vardagsrum, gissa om det var behövligt?
Men gud vad jag hatar att göra det... Inget roligt alls...
Men jag hade sällskap i telefon i en timme med L medans jag höll på.
Tack för sällskapet när jag hade tråkigt!

Cykeln & hjälmen

Barn....

Nathalié fick en ny cykel förra hösten och en ny hjälm...
Nyss haft en stor diskussion med henne om cykeln och hjälmen.
Cykeln har ett stöd, tror ni hon använder det? NEJ!!

Hjälmen slänger hon bara ifrån sig.

Tala om för henne vad som kan hända om den går sönder och man använder den och ramlar...

Gissa om hon är arg och sur nu...
Gick upp på sitt rum och grina och var sur och ropa efter pappa.
Tro om det hjälper????

Nu är hon tyst och lugnat ner sig och förhoppningsvis så sover hon.

Ska upp tidigt imorgon fast vi har sovmorgon.
Hon ska till tandläkaren för att titta på nån film och så ska de visa hur man borstar tänderna.

Jag som hade gärna sovit lite extra i morgon men det får jag göra en annan dag.

Idag - Igår

Idag har jag planterat lite ute i landet så få se nu om det blir nåt utav det. Ätit lite mat nyss och ska alldeles strax i väg för att jobba ett sex timmars pass med bästa L. Har dock ingen som helst lust men jag överlever nog.

Igår tog jag och syster H en tripp till Älvdalen för att titta på " Made in Älvdalen show". Var där klockan tre och föreställningen började klockan fem. Satt på läktaren (trä) och väntade på att det skulle börja. Och där satt vi till klockan halv tio. Gissa hur arslet kändes?

Kommer mer uppdatering om nån dag när jag har tid att lägga in allt.

Nöjda och belåtna

Då är vi nöjda och belåtna efter kvällen. Ätit riktigt gott och Nathalié har busat med grabbarna. Kastat snöbollar på varann, finns lite snö kvar fast det varit 20 grader varmt idag.

Pratade med L tidigare och hon var ute och åkte cab.
Gissa om jag vart sugen med i denna värme så jag for upp till Hansjö där jag parkerat bilen för lite genomgång innan säsongen. Cabade ner och åkte. Gud så härligt skönt det var. Men när vi skulle fara hem fick vi caba upp, blivit lite kallare igen. Och gud vad myggor det kommit och inte små är dom heller. Har säkert fått årets första myggbett nu.

Nu blir det snart sängen och en ny dag i morgon. Få se om man har nån ork att ta hand om fönstren som behöver en rejäl rengöring.

Kvällen

Nu har jag varit på bowlingmöte, valt ut en ny ledning. Mötet gick bra i lalla fall och nu får  vi se hur det går nästa säsong.

Lite senare idag ska jag, Nathalié och J iväg och grilla hemma hos J. Hoppas på en trevlig kväll med trevligt sällskap.

Lediga förmiddagen...

Har varit ute och fixat lite till i landet. Vattnat jorden och planterat fyra perlagoner i en kruka. Hoppas nu bara de överlever mina gröna händer som jag inte har. Klockan ett ska jag iväg på ett bowlingmöte. Ringde min kära syster E och frågade om hon kunde ta Nathalié när jag var på mötet. Självklart kunde hon det min andra snälla syster. Hon skulle ta med henne ut på marknaden som är här i Orsa igår och idag. (Har själv sluppit igen). Sen kom Nathalié hemspringandes och ville följa med sin bästa kompis S och hennes mamma på marknaden. Talade om att hon skulle få åka ner till E. Hon bröt ihop, brukar inte hon göra när det gäller E. Men men det vart så till slut att hon fick istället följa med S och hennes mamma ner. En biljett kvar till karusell sen fick hon med sig trettio kronor till så hon kan åka två gånger. Man blir ruinerad på dessa marknader. Tur hon var med farmor ner igår och hon fick ett åkhäfte gratis. Tur hon har!!!

Växthuset

Så nu har jag fixat och donat ute i växthuset. Vattnat jorden grävt och rört om vattnat igen och så gjorde jag några gånger. Sen la jag på ny jord. M kom ut som är expert på att odla och tala om att jag måste hålla på att vattna i en vecka innan jag kan börja så. Det är så himla torrt där ute. Men men alltid en början med att köpa frön och jord och pyssla om plätten jag ska odla på. Aldrig gjort nå sånt förut så ska bli väldigt intressant att se om det blir nåt.

Köpte dill, gräslök, persilja, sallad, lök och gurka.
Tomat fick jag av svärmor som hon odlat upp lite, vart nio som jag planterade i små byttor. Ska få gro lite till innan jag planterar ner dem i landet.

Nathalié ville så klart ha nåt själv att så, hon köpte smultron. Det fick pappa hjälpa henne med så vi får se om det blir nåt i år eller om det blir till nästa år.

Trollskogen

Var upp till mina svärföräldrar på eftermiddagen.
Jag,
Nathalié och hennes farmor tog en promenad för att titta på trollen.

  
Nathalié och farmor         Tass fick också följa med.

TROLLEN


Inte ett troll då....


Ser ni trollen i stubbarna....?


En älva


Två troll sen en i trädet....








Och en liten pojke

När vi kom tillbaka fick Nathalié glass och vi andra kaffe.



Provsvar

Idag när jag jobbade ringde doktorn till mig för att tala om hur mina senaste prover jag tog såg ut. Rabbla upp en massa olika han tagit på och de såg bra ut. Men sen nämnde han att ett prov skulle jag göra igen om en månad, det var på levern. Det var inte farligt sa han men det var lite förhöjt levervärde. Behövde inte alls oroa mig typ.... Men visst blir man orolig när det inte är normalt. Bara hoppas på att det bara var en engångs grej för något och att nästa prov ser bra ut.

Nights in Rodanthe

Vad jag tycker vissa filmer är ett helvete att titta på.
Nyss suttit och tittat på en helt kanoners film till att börja med men  jag tycker absolut inte om filmer som slutar som man inte vill. De sista typ tio minuterna har tårarna bara sprutat, tror att jag inte varit med om det tidigare att man håller på så länge att grina. Brukar bara komma en liten skvätt men denna skvätt var mycket lång så gissa om jag är röd i ögonen nu.

Men film helt klart sevärd, men jag varnar er för grinigt slut.

Taccorulle

Jobbat hela dagen idag, fullt upp. Det är bra, tiden går så fort då.
När jag kom hem så dammsög jag, mer än behövligt.
Sedan var det dags för middag, vart taccorulle med tillbehör.

FÖRE



EFTER



MUMMA


Nu kan jag gasa och köra!!!

YES!!!

Bilen gick igenom!!
Behövde dock byta en lampa och
fästen till bromsslangar.
Men behövde inte komma dit igen.

Rekomendera mig att göra en rostskydds behandling
eftersom den var så fin under och började smått komma rost.
Får väl ta tag i den saken så småning om.

Helgen som var

Har bott hemma hos J hela helgen så inte kunnat uppdatera.
Jobb och slit lördag och söndag.
Lördag eftermiddag var jag, Nathalié och J och hälsade på V och J och deras nyfödda tjej. Gud vilken söt unge, men himla svårt att avgöra vem hon var lik. Tänkte kolla på gamla bebiskort på V och J men det försvann.
Efter det besöker for vi upp till J och vi grilla ute för första gången i år, himla gott.
Annars har det inte hänt nå speciellt eftersom jag tillbringat hela helge på jobbet annars. Hade med mig Nathalié ett par timmar då hon tjatat om att få följa med och jobba. Fick sitta i kassan med L och hon var jätte duktig på att slå in varorna åt kunder.

Måndag i morgon och ny vecka och nya tag.

Än en gång håll tummarna i morgon åt mig och min bil!!!

Nu så...

Caben klar för att ut och glida med.
Satt i ny fin klädsel, satt dit lite bokstäver så det syns vem som kör.
Tankat och inhandlat olja.
Bara hoppas besiktningen går bra på måndag.
Håll tummarna!!!

  


Däckbyte

Nu så har jag bytt till sommardäck på toyotan!
F_n vad duktig jag är!!!



Vinterdäck av!



Sommardäck på!

Agnes

GRATTIS VERONICA & JOCKE



AGNES
13/4-2009


Längtan...

Var förresten förbi mamma idag och skulle låna form till H:s chees cake. Såg min fina vita cab och gud vad sugen man blir på att ut och åka men det saknas värme. Bara vänta och hoppas den kommer snart så ska jag ställa på den och sen ut och glida på vägarna.


Lyx

I går ringde  min äldsta syster H till mig och det var så synd om henne, dålig ligger och har ont i halsen och feber. Hon ville jag skulle göra cheese cake till henne idag för hon var så sugen på det. Och snäll som jag är så åkte jag ner på Ica och inhandlade ingredienser till det och självklart så jag kunde göra två stycken.

Hon har väl världens snällaste syster!!!



Mumma!!! Nu ligger de i frysen och stelnar till sig...
Sen blir det till att äta gott i kväll...


Den långa trippen

Igår for jag och L mot Borlänge strax efter nio tiden. På vägen mot Mora började vi prata om V och undrade om hon fått nån bebis än. Jag skickade iväg ett sms till henne, fick ingen leveransrapport. Så vi svängde in på lasarett parkeringen för att se om vi så hennes bil där. Stannade till vid en bil som kunde vara hennes och L skulle kolla upp om det var hennes och då såg jag hennes karl J stå vid deras bil på andra sidan. Vi for dit och fick bekräftat där han stod i telefon att det blivit bebis nu. Pratade med J och det hade blivit en stor bebis på långt över fyra kilo och 53 cm lång, en Agnes.
Bad J hälsa in till V som låg och var trött efter all pers hon gått igenom, hade blivit kejsarsnitt. (Agnes bli förresten fyrmänning till min dotter).

GRATTIS VERONICA OCH JOAKIM!


Sen for vi igen mot Borlänge. Första stopp vart vid dollarstore där vi skulle leta reda på en butik för att byta en jacka åt L:s mamma, hittade dit till slut. Efter det tog vi bilen till bilmetro för att kika om det fanns nå mc-kläder. Dåligt utbud så vi hittade tag på en kille på mc som vi frågade om det fanns några butiker där nere i närheten med mc kläder. Fick en vägbeskriving mor Romme till. Hittade dit och vart kvar i butiken i över en timme. Jag hittade snabbt kläder som passade mig men L provade länge, av och på med skinnställ. Vart dock inget sådant åt henne, men skor och allväder ställ och två par hanskar. Mitt kitt skulle gått på 2800:- men hamnade på 2200:-, fick väldigt mycket rabatt på rean som redan var.


Jackan jag köpte (köpte även byxor och handskar).

Sedan bar det iväg mot kupolen.

Där inhandlades det en massa till. På Lindex köpte jag kläder till den nyfödda Agnes och byxa och tröja till Nathalié. Skulle ha regnkläder till henne med men fanns inte där så gick in på HM och där fanns det. Så nu kan hon vara ute i regnet och leka.

Var in på skohuset en sväng, hittade inget och höll på att inte hitta ut heller. Men ut kom vi.
Sedan vart det lunch på donken. Två hamburagare och pommes med lite cola. Efter det var vi in på Jula där jag hittade en present till lillebror som fyller nio den första maj. Hittade där även lite outfit till min cab jag ska glida i till sommaren.



Bilklädsel med rattmuff och skönt till bältet. (Köpte även bokstäver till mitt namn att sätta fast på bilen).

Nu var vi klara och kände oss nöjda med inhandling, brände ju en hel del med pengar men drabbar ingen fattig.
Tog bilen för att hälsa på L:s kompis J som fått bebis för tre veckor sedan. Där fick vi kaffe och gosa lite bebis.

     

Vid sju drog vi vidare mot Arlanda för att hämta upp L som kom från London. (Hälsat på min "bror" som bor i Brighton).

  
Dalahästen i Avesta

  


Hemma igen vid halv två på natten. En lång men rolig och trevlig dag.

Tack L för den trevliga dagen!!!


Anmälan till trygg-hansa

Gick in på trygg-hansas hemsida idag för att anmäla skada. För ca en månad sedan så skar sig Nathalié på ett cd fodral på dagis. Tänkte att det läker väl ihop fint men än idag så är det fult och ett ärr. Hoppas det bleker bort till sommaren men tyckte det är lika bra att anmäla när man ändå betalar dyra pengar till försäkring. Men himla dumt för att komma vidare där man fyller i. Fick lov att fylla i när man besökt läkare och vem. Det var bara att hitta på datum och så skrev jag mig själv som läkare. Lite dumt tycker jag man måste göra så. Det är väl inte alla gånger man måste uppsöka läkare när man gjort illa sig, tex som denna gång. Men jag hoppas det går bra ändå och att de fattar vad jag menar. Men nu är det gjort i alla fall.


Påskafton lite senare

På kvällen åt vi påskmiddag och sedan bar det ut till träbaljan :)
Hur skönt som helst var det, vissa hoppade i snön, inte jag då. Tur var väl det för de som gjorde det skar sig i skaren. (Jag är blå på hela vänster ben efter badet, vet inte varför, men sånt som händer).

  

Och vissa tycker om att visa upp sig lite extra, HA HA!!!


Lofsdalen, Påskafton

Var lite småsegt att ta sig upp, men upp kom man. När H och E hade ätit frukost tog de bilen och åkte iväg till Fjätervålen för att hämta upp M. Jag satte igång att elda upp badtunnan. Härligt väder var det ute, SOL!!!  Senare drog några utav oss iväg på en skotertur upp till Våffelstugan, bar över Lofssjön men det var nästan så det bar. Stöp och öppet vatten lite här och där så var ganska mycket otäckt men skönt att få åka lite skoter för sista gången i denna säsong i alla fall. Sen var vi hemma och mös i solen hela eftermiddagen. Grilla hamburgare och korv ute till lunch.

     
Jag                                       Bengt & mamma

      
Samuel                               Jörgen

     
Hillevi                                  Emma & Mackan


Hillevi                                 


Senare på eftermiddagen fick vi även lite underhållning av sångfågeln E och med hjälp av M.






Lofsdalen, fredag

Vi kom iväg vid fyra tiden från Orsa och kom fram runt halv sju tiden. När vi anlände vart det mat, fläskstek och potatis gratäng. Sedan intogs det en del alkohol. Kvällen var annars städad och lugn, bastade lite senare mot kvällningen.

     
Emma                                 Hillevi                                  Jag


Glömsk...

Sitter uppe i Lofsdalen nu och tänkte uppdatera hur läget var igår med lite bilder som jag knäppt också. Men tyvärr så ha jag glömt sladden så kan inte överföra bilder. Så får ta allt när jag kommit hem istället.

Äntligen

I morgon eftermiddag bär det äntligen i väg till Lofsdalen!
Så jag har längtat.
O så har jag ledigt i sju dagar.
Det ska bli sååå skönt!!!

Jobb och slit

Idag har det varit en rolig dag på jobbet, känns att det böjar närma sig påsk då det är mer kunder än vanligt igen och turisterna börjar komma igen. Tycker det är himla härligt här i Orsa då mycket turister kommer och sätter fart i butiken och man får fullt upp hela dagarna och dagarna blir så mycket kortare än annars.

Nu är jag hemma och fortsätter med arbete i hemmet. Lite tvättning så jag och Nathalié har kläder till helgen då det bär av till Lofsdalen igen. HÄRLIGT!
Hela min familj ska upp och J. Kan hända H har med sig sin nya kille också. Emmas kunde tyvärr inte, går han miste om nå fint.
Städat ur bilen har jag med på allt skräp som lätt samlas överallt. Dammsugit men inte torkat ur den ännu får se om det finns nå krafter kvar sen. Ska fara ner snart till OK och köra en lat-tvätt. Aldrig gjort det förut så mamma ska få följa med och visa hur det går till.

TRÖTT

Idag då....
Denna dag har varit jobbig.
Jobbat från tio till stägning...
TRÖTT...

Bowling och alkohol

Lördagskvällen eller eftermiddagen bar ivg hem till B för att förfesta inför finalkväll i bowling. När vi väl kom iväg ner till bowling var jag ganska väldigt mycket berusad. Tittade lite när de spelade final, och vinnare vart V-power (Shell i Mora). GRATTIS till er!!!

Sen vart det enormt god mat, fläskfilé och potatisgratäng.
Efter maten fick man bowla så mycket man vela så höll på med det till ca klockan tolv. Sen bar det iväg ner på bykrogen där ett band spelade. Hade en himla roligt kväll och blev inte alls som jag planerat. Var meningen jag skulle ta det lugnt och gå isängs i tid men så vart icke fallet.... Oj Oj Oj så det kan gå... men det gör inget...

Kul på jobbet

Lördagen då.....

Jobbade hela dan, men himla rolig arbetsdag då vi skulle gå utklädda för att göra reklam för filmen Madagaskar 2. Hade ett jippo nere på Ica för barn, de fick gå tipspromenad och fick en liten present efter inlämnad rad och chans till att vinna filmen Madagaskar.

Så här såg vi ut:

        
Chefen Annika                  Linda                                    Caroline                             Jag

Fortsätting och klippning

På fredagen bar det iväg igen till lägenhet för att jag och mormor skulle packa upp mer kökssaker. Hua vad hon har saker och inte bara två av varje utan tio av varje, fattar inte hur hon ska få plats. Även H och E kom då med och hjälpte till. Hade tid att hjälpa till till klockan två, då skulle jag, Nathalié och E klippas och blonderas hemma hos J.

  
Nathalié blir klippt            Emma blir blonderad

Sen efter det for vi hem till mig för att städa och bädda rent då resten av Stockholmarna skulle komma, mosters man P, kusinerna Y och H. De lånade min lägenhet hela helgen.

Sen for jag ner till lägenhet igen för att invänta de hitresande. Medans jag väntade på dem han jag köra iväg en säng hem till M. De dök upp vid niotiden då de fick lite fika sen såg det ut så här efter det.... Sådan far sådan som säger jag bara... HA HA HA

  

Rensning

Har inte skrivit nåt på ett tag så dax att uppdatera lite...
Har haft fullt upp i flera dagar och knappt varit hemma.

I torsdags morse bar det iväg till mormor och morfars nya lägenhet för att hjälpa till med deras flytt. Moster kom upp sent på onsdags kvällen så även hon var där nere. Vi for upp till huset för att tömma kök och badrum. Startade med att gå igenom och tömma skafferiet. Det vart mer att slänga än att flytta. Hittade mycket gott där, fanns mat som var ute och gick av sig själv nästan... HA HA 1992 gick det ut sen fanns det även det som var närmare dagens årtal.

Efter vi gått igenom kök och badrum bar det iväg ner till lägenhet där vi vart bjudna på lunch. Sen var det bara att packa upp där nere. Det tog jag och mormor hand om, H och E kom ner också och hjälpte till lite. Moster och morfar for upp till huset igen och fortsatte att packa. Sen vart det middag, kåldolmar. Ooh så gott, sällan man orkar laga det. Fick mormors hemgjorda så extra gott. Mamma och lillebror kom också, men lillebror och Nathalié fick pizza istället. Tiden rann iväg och for hem vid åtta tiden.

De mystiska pojkarna

Idag var en utav L:s måndags pojkar in och handla, helt fel dag tyckte hon. Hon har funderat och undrat nu i veckor vad de gör här. Kommer varje måndag kväll vid kvart i åtta. Idag frågade jag eftersom L inte har fått tummen ur arslet att göra det vad de gjorde här. De jobbade i Grönklitt och satte upp stängsel till isbjörnarna och skulle hålla på så i två-tre veckor till. Vad ska L längta till sen dessa måndagar?

Jag glad, kund sur

När man sitter i kassan och är glad och trevlig som bara den så kommer det en kund som ser så sur ut. Fick inte ut ett enda smile från denne. Och inte ett ljud kom ut, fråga om denne ville ha kvitto men inte ens då fick man ett svar. Att det kan finnas såna människor man blir bara irriterad och uppretad när de beter sig så. Man undrar om de är lika sura hemma...


RSS 2.0